Święto Bachusa 2018

 

Sylwester w Pałacu Sapetów

open bar

31.12 - po szkocku - spódniczka i melonik dla panów

30.12.2017 - Noc Latino i Mariachis - gorące rytmy

bogaty program; barmańskie show, zjawiskowe drinki, smaczna kuchnia,

 

Program:

NOC LATINO 30.12.2017 – Sobota, godz.18,00

* Poczęstunek kultowymi drinkami
- Malibu w łupinkach kokosa
- Tequila tradycyjnie z lemonką i solą
- Wino chilijskie z pałacowych rezerw
- Woda ognista
* Kultowe przysmaki kuchni latynoskiej
- Baracuda pieczona w całości
- Zupa meksykańska na powitanie
- Cuy cuy /potrawa peruwiańska a la świnka morska/
- Ceviche /peruwiańskie „sushi”/
- Guacamole – tatar z avocado z Gwatemali
- Sałatka karaibska na słodko
* Kuchnia na żywo - Tortilla na różne sposoby:
- ślimaczki z łososiem
- ślimaczki z avocado
- ślimaczki z kurczakiem
* Koncert wirtuoza akordeonu Mariusza Ambrożuka - godz. 18,00 Gość specjalny Mariusz Ambrożuk - uczestnik programu „Must be the Music” Współpracuje z włoską piosenkarką INGRID oraz Michał Wiśniewskiim. Także jako akompaniator z Michałem Bajorem oraz innymi muzykami w programie „Jaka to melodia” Roberta Janowskiego. Gra również w Teatrze im. Juliusza Osterwy w Gorzowie Wlkp. w przedstawieniu reżyserowanym przez Artura Barcisia pt. „Trzy razy Piaf”. Artysta zaprezentuję mix różnych popularnych melodii zapewniając wspaniałą rozrywkę.

* Mariachis - godz.20,00
Energetyzujący dawka muzyki meksykańskiej w wykonaniu Trio Mariachis.

Spektakl muzyczny grupy z Ameryki Łacińskiej przy którym będziecie mogli odreagować cały rok.
Usłyszymy m.in. znane przeboje: La Cucaracha, Cielito Lindo, Cucurrucu paloma, Besame mucho,

* Występ zespołu Cafe Latino – godz. 21.00
CAFE LATINO w recitalu muzyki latynoamerykańskiej przekaże nam swoją wiedzę i pasję do kultury latynoamerykańskiej. Repertuar grupy to zarówno wspaniałe przeboje muzyki kubańskiej, peruwiańskiej kolumbijskiej czy brazylijskiej oraz innych krajów regionu. W zespole występują profesjonalni muzycy, którzy zaprezentują nam również barwne stroje Indian północnoamerykańskich i andyjskich.

* DJ „Capitan Castro” - godz.22.00.
- muzyka latino; rumba, chacha, guajira, samba
- złote przeboje salsy
* Nagrody dla umiejących tańczyć Salsę
- Cygaro dla pań i Cachaca dla panów

SYLWESTER z WHYSKY w stylu szkockim 31.12.2017

- Niedziela, godz. 20,00

--- dla panów spódniczki lub melonik---

* SHOW BARMAŃSKI - maestro Dariusza Owczarka.
Flair to widowiskowe przygotowywanie koktajli w połączeniu z niesamowitymi umiejętnościami barmana,
który przy użyciu butelek, shakerów, różnego rodzaju sprzętu barmańskiego potrafi zaprezentować
zaskakujące i efektowne show. Wykonawca to uczestnik m.in. mistrzostw świata Roadhouse World Open 2012,
Meeting Barmański 2011-2014 w Łodzi i Old Skool Rules 2014 w Londynie oraz 70 innych konkursów na świecie.
* zjawiskowe drinki na whisky, rumie i tequili
* magiczne drinki przygotowane przez barmana dla gości.

* GRA DJ Gentelman JB
- przeboje roku 2017
- przeboje K. Krawczyka w wykonaniu Jerzego Bułaja
- przeboje zgłoszone wcześniej przez gości emailowo
- najlepsze taneczne numery z wysp brytyjskich lat 60-tych
- rock and roll i konkursy z nagrodami
- melodia na życzenie od godz. 1,00

 

 

 

* ALKOHOLE – OPEN BAR
- poczęstunek szampanem o północy
- dla panów w spódniczkach bądź melonikach specjalne drinki
- coca, pepsi, soki bez ograniczeń,
- herbata, kawa bez ograniczeń
- open bar od godziny 20,00 - 1,00

* KUCHNIA SZKOCKA i POLSKA
Szkocką whisky bardzo dobrze podkreśla smak wędzonych śledzi i świeżego łososia.
Dla kuchni szkockiej typowe jest używanie whisky do wielu potraw.
Idealnie komponuje się więc z mięsami: baraniną, wołowiną, dziczyzną, rybami (pstrągi i okonie).
Także z owsem.. Szczególnie charakterystycznym przysmakiem tej kuchni jest Haggis z owczych podrobów,
cebuli, mąki owsianej oraz przypraw. Przysmak, porównywany jest do naszej kaszanki.

 

 

 

NA POCZĄTEK
* gulaszowa z dodatkiem baraniny na whisky
* półmiski mięs i dziczyzna
* rucola z żurawiną

STÓŁ PAŁACOWY
* ośmiornica
* galarety z morskich alg
* pomidory nadziewane sałatką warzywną.
* szparagi zawijane w szynkę
* pasztet orzechowy
* pieczona wołowina
* befsztyk tatarski
* haggis – szkocka kaszanka

 

ŁOSOŚ i RYBY
* jesiotr pieczony w całości na whisky
* łosoś wędzony zawijany
* śledź wędzony po szkocku
* szaszłyki z krewetkami z sosem czosnkowym
* sałatka z tuńczykiem w muszlach
NA ZAKOŃCZENIE
* barszcz czerwony z nutką pieprzu
* paszteciki nadziewane jagnięciną i tradycyjne

SŁODKOŚCI
* ciasto w asortymencie bez ograniczeń
* serwis kawowy bez ograniczeń

 

PONIEDZIAŁEK NOWOROCZNY - 1.01.2018

KUCHNIA REGIONALNA

Śniadanie – tuczeńskie klimaty – godz. 10,30
* wyroby swojskie
- szynka prosto z komina
- biała kiełbasa Sołtysa na gorąco
- boczki wędzone na gorąco
- kiełbasa swojska
- smalczyk
- tatar
* pasztet z dziczyzny
-------------------------------
* Obiad przy ognisku cz. I - godz. 14,30
* Żurek z jajkami zielononóżki na chlebowym talerzyku
* Obiad w komnacie Augusta Mocnego cz.II - godz. 15,00
* Wino z pałacowych rezerw
* Indyk bądź Gęś pieczone w całości w czekoladzie

* INNE ATRAKCJE
* wycieczka z przewodnikiem po lokalnych atrakcjach: kratery meteorytu i Miejsca Mocy - 1.01.2018 godz.11.00
* noworoczna kąpiel w jeziorze – 1.01.2018 – godz. 12.00
* ognisko noworoczne – 1.01.2018 – godz. 14,30
* Wejściówka do Parku Wodnego „Raj” w Choszcznie - 2.01.2018

 

Oferta obejmuje:
Dostępne pakiety:
- Noc Sylwestrowa - 260 zł zamiast 470 zł
- Noc Latino - 160 zł zamiast 300 zł
- Nocleg z wyżywieniem – 130 zł/ doba zamiast 165 zł x dwie doby
- Łącznie pakiet sylwestrowy w Pałacu Myśliwskim 3 dni, 2 noce - dla jednej osoby 680 zł zamiast 1100 zł
- Łącznie pakiet sylwestrowy w Pałacu Myśliwskim 3 dni, 2 noce - dla dwóch osób 1360 zł zamiast 2200 zł
- Pakiet sylwestrowy z noclegiem w domu nad jeziorem 3 dni, 2 noce - dla jednej osoby 580 zł zamiast 1100 zł
- Pakiet sylwestrowy w rezydencji nad jeziorem 3 dni, 2 noce - dla dwóch osób 1160 zł zamiast 2200 zł
- Uczestnicy otrzymują karnet imienny na zabawę ostatkową o wartości 200 zł - OSTATKI 10.02.2018

Dodatkowo płatne:
- 4 dzień, 3 noc – dla jednej osoby – 75 zł zamiast 150 zł – z kolacją i śniadaniem płatne na miejscu
- 4 dzień, 3 noc – dla dwóch osób – 150 zł zamiast 300 zł - z kolacją i śniadaniem płatne na miejscu

 

Pakiet obejmuje:
- Zakwaterowanie w historycznych komnatach pałacowych lub w stylowym domu nad jeziorem,
- Wyżywienie: menu latino 30.01, menu sylwestrowe 31.01, 2 śniadania, 2 obiady 31.1216 i 01.01.2017,
- serwis kawowy: kawa i herbata bez ograniczeń,
- alkohole: poczęstunek szampanem, open bar podczas sylwestra, wino i nalewki z pałacowych rezerw
- wycieczki: wycieczka z przewodnikiem po lokalnych atrakcjach, 1 wejściówka do Parku Wodnego Raj w Choszcznie, -- koncerty muzyki, występy artystów,
- ognisko, wejściówka do parku wodnego, dodatkowe atrakcje zgodnie z programem pobytu,
- bezpłatne miejsce parkingowe,
- Uczestnicy otrzymują karnet imienny na zabawę ostatkową o wartości 200 zł - OSTATKI 10.02.2018

Inne:
- transport gości ze stacji PKP Choszczno, Dobiegniew, Strzelce Wschodnie w cenie
- transport gości miejscowych po imprezie w cenie

https://www.youtube.com/watch?v=1t2Dl1-eFyo
www.palacsapetow.pl

tel. 509 401 501