Zlot smakoszy i producentów win, nalewek, bimbrowników. Warsztaty robienia win i nalewek. Degustacja lokalnych alkoholi. Występy artystów, biesiady, zabawa. Kiermasz produktów lokalnych.

8.11  Piątek

* Specjalna  kolacja  (godz.20.00)
  – kawior i szampanskoj
  – sumy, szczupaki bądź tołpygi  pieczone w całości – „rybka lubi pływać”
  – degustacja i porównanie win reńskich z lokalnymi  w historycznej komnacie Augusta Mocnego

9.11 Sobota

* Warsztaty robienia win  w komnacie von Bismarcka  (godz. 11.00)
    prowadzi kiper Marek Pietruszajtys.
    przepisy na wino z głogu, róży i innych


* Zgłoszenie do konkurs na nalewkę w kategorii „Najlepsza nalewka Ziemi Lubuskiej”
obejmuje  dawne woj. gorzowskie, Lubusz w Niemczech (stara stolica Ziemi Lubuskiej), południową część woj. zachodniopomorskiego, północną część woj. wielkopolskiego)

* Ognisko na parkowej łące  (godz. 14.30)
  – dzień dziękczynienia – doroczne darowanie życia indykowi

  – degustacja  piwa lokalnego
  – degustacja jałowcówki na ziele angielskim
  – konkurs strzelecki na rauszu
  – danie dnia – zupa dyniowa i indyk pieczony 

* Biesiada góralska w Piwnicy Starej Winiarni (godz. 18.00)
  – występ zespołu ludowego Strebniczanie z Choszczna
  – uczta kulinarna -jagnię pieczone w całości w piecu chlebowym
– de
gustacja lokalnych śliwowic z Gór Kawczych 

* Kiermasz produktów lokalnych ludowych i ekologicznych

  – swojskie wyroby: boczki, szynki wędzone, salcesony, kaszanki, kiełbasy –    specjalność Tuczna

  – miody ekologiczne z Tuczna i Ostromęcka, jaja wiejskie, piwa lokalne

  – prezentacja twórczości rzeźbiarza ludowego Stefana Szymoniaka z Tuczna 

10.11 Niedziela

* Odnowa biologiczna  (godz.11.00)
  – wejściówka do parku wodnego Raj w Choszcznie
  – masaże (wcześniejsze zapisy)

* Zabawa  (godz.18.00)
  – degustacja alkoholi lokalnych
  – fontanna alkoholu
  – ogłoszenie wyników konkursu na najlepszą nalewkę i poza konkursem na wino
  – doroczny występ Mariusza Ambrożuka – wirtuoz akordeonu współpracujący z włoską  piosenkarką INGRID, Michałem Wiśniewskim, Michałem Bajorem oraz innymi muzykami (udział w programie TVP „Jaka to melodia” Roberta Janowskiego,
uczestnik programu „Must be the Music”) Gra również w Teatrze im. Juliusza  Osterwy w Gorzowie Wlkp.
w przedstawieniu reżyserowanym przez Artura Barcisia pt. „Trzy razy Piaf”. Artysta  zapewni wspaniałą rozrywkę.
  – gra zespół Marek i Jadzia….

11.11. Poniedziałek 

* Obiad niepodległościowy

  – gęsina na św. Marcina – rosół z gęsi, pieczona gęś  (godz.14.00)
  – rogale świętomarcińskie

Cena:
3 doby dobrej zabawy – 600 zł/ osoba  (200 zł/ doba)
Każda dodatkowa doba – 130 zł osoba

Pobyt rozpoczyna się kolacją, kończy obiadem.
Doba hotelowa rozpoczyna się o godz. 15:00